Cicle de tallers «Cap convidat de pedra»

De la mà d’alguns dels artistes de l’exposició «Geologia de l’Inefable», el Centre Cívic Can Felipa proposa una sèrie de tallers gratuïts on els treballs exposats es convertiran en el punt de partida de diferents dinàmiques creatives. Es tracta de pensar noves maneres d’obrir la creació i de descobrir les abundants lectures i usos al·legòrics que les pedres ofereixen més enllà dels seus contextos naturals.

Per això es buscarà un marc comú de treball, que doni resposta als interessos dels participants i que es pugui concretar en exercicis pràctics, on tothom ideï i materialitzi les seves pròpies obres. Prenent com a punt de partida la possibilitat d’ús dels recursos que ofereix el centre cívic i el capital humà i cognitiu del seu programa d’Arts Visuals (espai expositiu, artistes, comissaris i projectes artístics) aquests tallers proposen una reflexió pràctica i cooperativa sobre l’ús interdisciplinari dels formats i pràctiques artístiques contemporànies.

Dijous 18 de febrer: «La biografia dels objectes», amb Alberto Feijóo
Amb l’Alberto Feijóo es reflexionarà sobre la biografia dels objectes que cauen en l’oblit i s’abandonen al carrer. S’indagarà sobre les seves vides passades, però també les futures, per atorgar-los una segona oportunitat combinant-los, canviant-los de context, etc… No es tracta de buscar tresors, sinó de veure que les seves possibilitats són àmplies. Per això se sortirà al carrer, on es caminarà sense rumb i es recol·lectarà allò que cridi l’atenció. Després es reordenarà a la sala, es farà una instal·lació i s’interactuarà amb ella per, finalment, documentar i posar en comú el resultat.

Dijous 25 de febrer: «Light Painting», amb Bego Antón
Bego Antón proposa una iniciació a la creació d’imatges tot pintant amb llum. Es veuran diferents trucs i maneres d’utilitzar llums de colors per fer les nostres fotos, creant objectes il·luminats o il·luminant el nostre enquadrament amb diferents colors. Primer es faran proves i mostres del que es pot aconseguir i després se sortirà al carrer a experimentar. Cal portar llanterna, càmera amb opció manual (o B) i trípode.

Dijous 3 de març: «Àlbum», amb Jordi Mitjà
Jordi Mitjà demana que els participants portin un mínim de 100 imatges, que poden ser digitals o analògiques, ja sigui en àlbums, caixes de sabates o discs durs. Després d’un repàs d’alguns projectes per entrar en matèria, es farà un exercici col·lectiu de visionat del conjunt de fotografies aportades pels participants; fotografies familiars o simplement casolanes, amateurs, ordinàries, a partir de les quals es crearan noves derives. Un exercici que tracta de categoritzar de forma diferent els àlbums que tothom conserva a casa.

Dijous 10 de març: «Distanciar», amb Aleix Plademunt
Amb l’Aleix Plademunt s’ordenaran en una mateixa línia diferents distàncies temporals, espacials i emocionals. L’acció de generar distàncies, des del principi del temps i l’espai (Big Bang) fins a la mida d’un quark, portarà als participants a evidenciar i caminar per la línia del temps i ser capaços de trobar el jo entre els diferents distanciaments. Cal portar un metro, com més llarg millor.

Més informació a:

Centre Cívic Can Felipa