Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Els agricultors. Recol·lectar i/o manipular» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Els agricultors. Recol·lectar i/o manipular»

El centre cívic Sant Andreu inaugura el proper dijous 27 de novembre a les 19 h l’exposició col·lectiva «Els agricultors. Recol·lectar i/o manipular», comissariada per Sema D’Acosta.

El projecte pretén reflexionar sobre l’estatus d’una imatge fotogràfica avui. Per això s’inclouen artistes que treballen amb la fotografia no com a caçadors pendents de l’instant tal com passava amb els processos analògics del segle XX, sinó com a pensadors que, a partir d’una imatge determinada, bé sigui presa com a objecte físic o com un arxiu digital extret d’internet, construeixen un discurs propi i independent. Com bé diu Joan Fontcuberta, el sentit de la fotografia avui ja no recau tant sobre l’autor que realitza una captura, sinó sobretot en qui prescriu sentit i significació a aquesta imatge.

L’exposició es divideix en dues parts complementàries. La primera recull l’obra dels recol·lectors, artistes que recopilen imatges, sobretot a Internet, tot i que també en televisió i cinema. Aquí trobem els treballs d’Alberto Salván, Miguel Ángel Fúnez, Andrea Cánepa, David Mayo, Gerard Cuartero i Sara Tur. La segona part reuneix l’obra dels manipuladors, autors que treballen amb la fotografia com a objecte físic, no tant pendents del seu contingut, sinó més aviat de les possibilitats combinatòries de les formes, línies i colors que generen aquesta imatge. Aquí trobem els treballs de Cristina Garrido, Andrés Galeano, Ángela Cuadra, Marc Larré, Julia Mariscal i Ian Waelder.

Data: Del 27 de novembre de 2014 al 14 de gener de 2015
Lloc: Centre Cívic Sant Andreu, C/ Gran de Sant Andreu 111, 08030 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta