«Allò que queda» de Clara Sopeña

La Casa Elizalde inaugura el proper dimecres 30 d’abril l’exposició «Allò que queda» de la fotògrafa Clara Sopeña.

Clara SopeñaA «Allò que queda» Sopeña reuneix un seguit d’instantànies que escapen de la fotografia. No volen ser un reflex de la realitat, una forma de representació, sinó més aviat una reivindicació d’una bellesa amagada. Fotografies que l’autora planteja com a pintures, que busquen acostar-se al llenguatge pictòric en la seva capacitat d’expressar allò sensual, particular i efímer. Com diria Berger per la pintura, fotografies que cerquen la immobilitat de la imatge pintada com una via per expressar l’atemporalitat.

«Allò que queda» és obra del pas del temps. Temps que degrada, embruteix, oxida, malmet, esquerda, corca la matèria i les coses. Però és quan es capta aquest malmetre’s, que la fotografia allibera la matèria del temps. No només perquè irromp el moment, sinó també, i gràcies al contingut estètic del qual n’és efecte, l’inverteix significativament. La fotografia, en aturar el temps, allibera aquests fragments de realitat i els transforma. Un detall minúscul, insignificant, passatger, és el que adquireix rellevància. En descontextualitzar el fragment, el posa en valor. Suggereix. És allò que queda.

Data: Del 30 d’abril al 23 de maig de 2014
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde, C/ València 302, 08009 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta