Taller de col·lodió humit

El fotògraf Joan Porredon impartirà el proper 14 de desembre un taller entorn del col·lodió humit, una tècnica del segle XIX inventada gairebé simultàniament al voltant de 1850 per Frederick Scott Archer i Gustave Le Gray i que avui en dia gaudeix d’un notable ressorgiment degut a les seves particularitats. El matrimoni Osterman, Quinn Jacobson, Sally Mann o Roman Kravchenko són alguns dels fotògrafs que actualment treballen utilitzant aquesta tècnica.

El col·lodió és una substància que s’adhereix al vidre i que serveix de base per a sensibilitzar-lo. Aquesta sensibilitat resultant es molt baixa i limitada a la llum ultra-violada. Tot el procés s’ha de fer en humit i en pocs minuts, abans de que el col·lodió s’assequi, doncs l’emulsió deixaria de ser sensible. Tots aquests inconvenients no representen cap handicap si es coneix la tècnica i el procés a seguir, però la seva naturalesa tècnica impedeix que aquest sigui un procediment fotogràfic de masses. Per altre banda, és una tècnica molt creativa, ideal per a qui vol provar nous camins fora del digital i amb la que ens podem sentir molt còmodes elaborant el nostre propi llenguatge fotogràfic personal.

Porredon, un especialista en aquesta tècnica, guiarà als participants en tot el procés; aprendran la part teòrica de preparació, manipulació i seguretat del químics que utilitzaran; faran retrats; els revelaran i podran emportar-se a casa una d’aquestes peces úniques, en vidre o alumini negre. També rebran un dossier amb l’explicació detallada de tot el procés.

El taller, organitzat per espaifotografic.cat, es realitzarà a Vilassar de Dalt. El preu és de 100€ només el taller i 120€ amb el dinar inclòs.

Més informació a:

espaifotografic.cat