Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Le jazz au bout des doigts / Portraits» de Sophie Le Roux – Barcelona Photobloggers

«Le jazz au bout des doigts / Portraits» de Sophie Le Roux

Fotoperiodista, il·lustradora de diverses portades de discs, amant dels músics de jazz, Sophie Le Roux recorre, amb la seva càmera, tots els racons de les sales i els festivals de jazz des de fa més de 30 anys.

L´any 1984, va fotografiar a la cantant Elisabeth Gaumont amb una Pentax Spotmatic, i va ser quan va decidir dedicar-se a la fotografia d´espectacles. Actualment representa la memòria viva de mítics clubs de jazz parisencs com el Petit Journal o el New Morning. L´any 2001, va col·laborar amb el pintor Raymond Moretti per la realització d´una sèrie de segells sobre les «Estrelles del jazz» editada per La Poste. Des d´aleshores, Le Roux és la col·laboradora indispensable dels músics i productors per als seus cartells, carpetes, llibres i il·lustracions de premsa.

Les seves fotografies immortalitzen a les més grans figures internacionals, com per exemple Herbie Hancock, Marcus Miller, Ron Carter, Michel Petrucciani o Kyle Eastwood.

Fotògrafa oficial del festival de Jazz de Viena de 2006 a 2011, la seva sèrie «Le jazz au bout des doigts», fa sortir un llibre del mateix nom l´any 2011, el qual reuneix el seus millors retrats dedicats a les mans dels artistes. L´índex vertical de Babacar Faye sobre la pell d´un tambor, els dits torturats de Carla Bley sobre un teclat de piano, Pat Metheny, Richard Galliano, Michel Portal… són fragments, instants captats, la prolongació d´un cos i d´una ànima que manipula l´instrument per extreure´n la seva quinta essència musical.

Data: Del 5 de novembre al 21 de desembre de 2013
Lloc: Institut Français de Barcelone, C/ Moià 8, 08006 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta