«Altars profans» de Toni Catany

La galeria Trama inaugura el proper dimarts 29 d’octubre a les 19:30h l’exposició «Altars profans» del fotògraf Toni Catany. La mort sobtada, fa pocs dies, de Catany ha fet que aquesta exposició sigui l’última de totes les que ell va preparar, i alhora la primera sense ell. És per aquest motiu que tant l’entorn immediat de l’artista com la galeria, on ell va exposar en diverses ocasions, han volgut no només mantenir-la sinó convertir-la en el primer homenatge públic a qui va ser un dels grans mestres de la fotografia contemporània.

Toni Catany«Altars profans» és una exposició basada en el treball més recent de l’artista, i consisteix en una sèrie de 25 fotografies centrades en bodegons amb objectes diversos i peculiars: alguns procedents dels seus viatges i acumulats al llarg de la seva vida. Tots aquests objectes eren símbols per a l’artista, elements que envaïen el seu dia a dia i que eren particularment apreciats per ell perquè s’havien convertit en objectes de la memòria, records llunyans de la seva infància, en definitiva, objectes essencials i elements inseparables de la seva vida.

De la sèrie de fotografies que formen l’exposició, vuit estan editades en platinotípia, una tècnica especialment apreciada per l’artista i valorada pels col·leccionistes, ja que desprèn una bellesa excepcional i es troba entre els objectes inventats per l’ésser humà més permanent que existeix. Una fotografia impresa en platinotípia pot durar milers d’anys, pot perdurar fins i tot més que el propi paper on s’hagi imprès. Es tracta d’una tècnica molt exclusiva, d’un cost molt elevat i especialment complexa per treballar, però que deixa entreveure el domini absolut de la tècnica fotogràfica per part de l’artista. La resta de les obres estan editades en tiratge giclée, algunes en color i unes altres en blanc i negre.

Data: Del 29 d’octubre al 3 de desembre de 2013
Lloc: Galería Trama, C/ Petritxol 8, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta