«Herois a l’ombra» de Katharina Mouratidi

En el marc del Circuit 2013, el Palau Robert presenta el proper 2 de juliol l’exposició «Herois a l’ombra» de la fotógrafa Katharina Mouratidi.

Katharina MouratidiLa mostra recull una col·lecció de retrats de 29 personatges guardonats amb el Premi Right Livelihood, que es coneix com el “Premi Nobel alternatiu”. Aquest premi es lliura des de 1980 gràcies al filatelista Jakob von Uexkull, i es presenta anualment al Parlament Suec, el 9 de desembre, per homenatjar i recolzar a aquelles persones que «treballen en la cerca i aplicació de solucions per als canvis més urgents que necessita el món actual». Un jurat internacional decideix el premi en àmbits com ara protecció mediambiental, drets humans, desenvolupament sostenible, salut, educació, pau, etc. El premi monetari es reparteix entre els guanyadors, que normalment són quatre, i ascendeix a un total de 200.000 €.

En l’exposició es poden veure els personatges següents: Maude Barlow, Canadà; Guillaume Harushimana, Burundi; Juan Garcés, Espanya; Birsel Lemke, Turquia; Sulak Sivaraksa, Tailàndia; Ikuko Sasaki, Japó; Louise Schmeiser, Canadà; Dekha Ibrahim Abdi, Kènia; Ida Kuklina, Rússia; Hermann Scheer, Alemanya; Chico Whitaker Ferreira, Brasil; Ibrahim Abouleish, Egipte; Frances Moore Lappé, Estats Units; Muhammad Azmi Abdul Hamid, Malàisia; Martín Almada, Paraguai; Maria Salete Campigotto, Brasil; Sunderlal Bahuguna, Índia; Vimla Bahuguna, Índia; Patrick van Rensburg, Sud-àfrica/Botswana; Monika Hauser, Alemanya; Evaristo Nugkuag Ikanan, Perú; Amy Goodman, Estats Units; Zafrullah Chowdhury, Bangladesh; Angie Zelter, Gran Bretanya; Linda Poppe, Gran Bretanya/Alemanya; Tapio Mattlar, Finlàndia; Theo van Boven, Països Baixos, i Nnimmo Bassey, Nigèria.

Data: Del 3 de juliol a l’1 de setembre de 2013
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta