«Fotografiant Sant Boi amb una capsa» de Beatriz Iglesias

Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge inaugura el proper diilluns 1 de juliol l’exposició «Fotografiant Sant Boi amb una capsa» de la fotògrafa Beatriz Iglesias.

Beatriz IglesiasEn aquests temps en què qualsevol pot fer una foto i pujar-la a la xarxa automàticament, Iglesias fa fotos amb una capsa amb un forat perquè, segons diu, necessita que el temps vagi més a poc a poc. No hi ha lent, ni visor o pantalla i el Photoshop no ajuda aquí. Però hi ha llum i amb ella es produeix la màgia. Què sortirà i què quedarà fora de l’escena? Un ha de pensar bé i decidir doncs únicament tindrà aquesta oportunitat.

Una única foto cada vegada fa que un s’aturi a pensar en la imatge que està buscant, no solament ha de calcular el temps de l’exposició i estudiar la llum, també ha d’imaginar-se quin serà el resultat per poder decidir. I tot i així, la imatge acaba sorprenent, és com entrar al túnel del temps, l’escena quotidiana es plasma en el paper com una imatge antiga, fosca i bruta. És només una capsa amb un forat però per a l’autora representa la màgia de la fotografia.

Data: De l’1 de juliol al 31 d’agost de 2013
Lloc: Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, C/ Coroleu 74, 08030 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta