«Livres en vie» de Jean-Marc Godès

L’Institut Francès de Barcelona acull fins el 5 de juny l’exposició «Livres en vie» del fotògraf Jean-Marc Godès.

Entre imatge fixa i poesia, les representacions fotogràfiques de Godès tenen com a objectiu de interpel·lar l’imaginari, de suscitar les ganes de seguir o de refer el transcurs de les històries efímeres que explica, el temps d’una instantània, el temps d’una fotografia. La singularitat de la seva recerca artística és el qüestionar les normes realitzant unes representacions fotogràfiques situades d’una banda i de l’altra de la frontera de la realitat.

Sota el seu enfocament, els llibres tenen vida. Són la memòria i el vehicle de les nostres històries personals i col·lectives, de les nostres identitats així com les paraules i el desig dels «altres» assentats en un cofret de paper.

En un món dominat per la imatge, per una galeria de retrats, en el transcurs d’un viatge oníric, Godès ha construït móns incerts que participen a la lectura de la realitat. A la cruïlla de l’art contemporani, de la literatura i de la poesia, les seves construccions numèriques són un homenatge a la música del temps i als colors de la vida.

Data: Del 8 de maig al 5 de juny de 2013
Lloc: Institut Français de Barcelone, C/ Moià 8, 08006 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta