Exposició «Sirenes»

La galeria Espai [b] inaugura el proper dijous 25 d’abril a les 19:30h «Sirenes», una mostra conjunta de dues artistes que han treballat sobre un mateix motiu, encara que des de perspectives conceptuals i tècniques diferents: cossos de dones sota l’aigua. Sirenes.

Gemma Silvestre presenta un recull fotogràfic que convida a capbussar-nos per descobrir el món màgic que s’amaga sota l’aigua. Trobem un hipnòtic joc de colors fantàstics, formes sinuoses i transparències en que figures femenines de gran sensualitat i lleugeresa es confonen amb el líquid i els reflexos de la llum.

Valeria Pesce treballa també, en aquest cas des de la pintura, la relació de l’aigua amb els cossos de dones. Representa dones submergides en aigua, líquid amniòtic en el que es deformen i mouen en absència de gravetat, com si estiguessin en el seu propi hàbitat natural. L’artista explora aquest límit entre les figures que es dilueixen descomponent-se per la refracció de la llum, i el límit entre el món real i l’escenari gairebé surrealista dels paisatges aquàtics.

Dues maneres molt diferents d’apropar-se a un mateix motiu i que transporten a l’espectador a una experiència sensorial relaxant a la vegada que inquietant al contemplar i sentir-se part d’un hàbitat amb normes diferents on les formes es desdibuixen i el joc de reflexos fa que res sigui el que sembla.

Data: Del 25 d’abril a l’11 de maig de 2013
Lloc: Galeria Espai [b], C/ Torrent de l’Olla 158, 08012 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta