Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Cicle «Descoberta d’Alberto García-Alix» – Barcelona Photobloggers

Cicle «Descoberta d’Alberto García-Alix»

Fa molt anys que Alberto García-Alix fa fotografies. Ell diu que, conscientment, només des de 1986. Més tard va començar a fer vídeos. Ha estat el fotògraf d’una generació i ara és el cronista de la seva pròpia vida. Alguns d’aquests vídeos es poden veure com peces d’un autoretrat en la mesura que són, com ell mateix afirma, «un viatge introspectiu recercant la meva identitat. I el viatge comença a París».

Els films, els vídeos de García-Alix, ofereixen imatges potents d’aquest viatge personal. Ho fan acompanyant-les de música i veu, “d’unes paraules que veuen el que no veuen els ulls”. La veu, ronca, personal i sincera, com no n’hem sentit cap altra mai, és la del mateix artista. L’experiència de descobrir la dimensió emocional de la seva trajectòria, de l’estat d’ànim que acompanya una aventura humana i creativa és inoblidable.

Coincidint amb l’exposició «Alberto García-Alix. Autoretrat», la Filmoteca de Catalunya li dedica un cicle el mes de març. El dimecres 6 de març a les 20h, la Filmoteca projectarà els films «De donde no se vuelve» i «Trilogía: tres vídeos tristes», amb presentació a càrrec del propi García-Alix i Nicolás Combarro. El públic descobrirà una faceta menys coneguda de García-Alix a través de quatre peces de vídeo en què el fotògraf fa un recorregut pel passat i el present de la seva obra i de la seva vida. I el divendres 8 de març a les 21:30h, es podran veure les pel·lícules «De carne y hueso», «Una perpetua fuga» i «El paraíso de los creyentes», presentades de nou per García-Alix i Combarro. La imaginació, el pensament, la recerca personal, les imatges i la veu de García-Alix són alguns dels elements que es conjuguen en aquestes tres peces videogràfiques.

Data: Dimecres 6 i divendres 8 de març de 2013
Lloc: Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí 1–9, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament