Presentació del llibre «Barcelona 1974»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona acull el proper dilluns 26 de novembre a les 19:30h la presentació del llibre «Barcelona 1974», amb fotografies de Bernard Plossu i textos de de Jacques Terrasa. L’acte anirà a càrrec de Jacques Terrasa, Pep Rigol i Bernard Plossu, amb la presència de Jordi Serchs, director de l’Arxiu.

Plossu arriba a Barcelona amb tren, a l’estació de França. En fotografia l’interior, amb un bell clarobscur; capta també el paisatge que veu des del tren, el seu mitjà de transport preferit, sense saber que aquestes imatges (preses durant els viatges per França, Itàlia, Espanya, Portugal o l’Índia) constituiran a l’últim, amb el pas dels anys, una part no gens menyspreable de la seva obra.

Bernard Plossu va tornar de l’estada a Barcelona amb tretze rodets de pel·lícula de 35 mil·límetres, però només n’ensenyarà un clixé… La selecció de 64 fotografies del viatge a Barcelona del 1974, que no es van positivar fins al 2011, apareix ara com l’element absent per comprendre l’obra espanyola de Plossu, com una peça important del trencaclosques, que dóna coherència al conjunt.

Data: Dilluns 26 de novembre de 2012
Horari: A les 19:30 h
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta