Xerrada amb Jordi V. Pou

El proper dijous 18 d’octubre a les 19h se celebrarà a La Parada una nova sessió de «El dia del fotògraf», una sèrie de trobades destinades a divulgar l’obra dels artistes exposats en aquesta galeria i a oferir un espai de diàleg entre els assistents i els fotògrafs, on sigui tan important el que expliquen uns com el que pregunten els altres. En aquesta ocasió La Parada comptarà amb la presència del fotògraf Jordi V. Pou, que explicarà, de primera mà, com sorgeix el seu projecte fotogràfic Kokovoko, com es desenvolupa, els secrets de treballar amb la càmera del telèfon mòbil, i tot allò que els assistents vulguin saber.

Des dels anys 90 Jordi V. Pou es dedica professionalment a la fotografia, destacant-ne el reportatge i la fotografia de premsa. Ha estat cap de fotografia del Periòdic d’Andorra, col·laborador del Periódico de Catalunya, i fotògraf de l’agencia Cover.

La seva obra s’ha exposat a ciutats de tot l’estat tant en exposicions individuals com col·lectives, així com ha estat mereixedor de diferents premis i beques tant nacionals com internacionals. El seu darrer projecte, Kokovoko, s’ha pogut veure a ciutats com Berlin, Nova York, Madrid, Lleida, Barcelona o Melbourne.

El projecte Kokovoko té format de fotoblog i està realitzat íntegrament des de la càmera del telèfon mòbil; totes les fotografies estan preses, retocades i penjades al fotoblog des del telèfon mòbil de Pou, qui des de l’octubre de 2009 ha penjat diàriament, com a mínim, una fotografia.

Kokovoko neix de la més estricta intimitat, física i personal, però tot i ser un treball introspectiu, les seves imatges ofereixen a l’espectador camins per vagar, perdre’s i sentir. Del conjunt de l’obra se’n desprèn una coherència reveladora.

Jordi V. Pou ha realitzat conferències sobre les implicacions de la fotografia mòbil en diferents espais: Festival Emergent de Lleida, Festival Latitudes de Huelva, l’Escola GrisArt de Barcelona, o la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Data: Dijous 18 d’octubre de 2012
Horari: A les 19h
Lloc: La Parada, Parades exteriors 14 i 15 del Mercat de l’Abaceria Central del barri de Gràcia (mapa)
Preu: Entrada gratuïta