Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Mis vechinos de Barcelona» de Teo Vázquez – Barcelona Photobloggers

«Mis vechinos de Barcelona» de Teo Vázquez

El centre cívic Pati Llimona inaugura el dijous 4 d’octubre a les 19:30h l’exposició «Mis vechinos de Barcelona» del fotògraf Teo Vázquez.

Aquesta mostra pretén mostrar una visió particular de la comunitat xinesa a Barcelona, com a fruit d’una mirada atenta i benèvola. Hi ha prop de 40.000 xinesos empadronats a Catalunya, terra que s’ha convertit, a partir de l’any 2000, en destí preferit dels xinesos que es dirigeixen a Espanya.

Van començar a arribar a la fi del segle XIX, i els nostres avis recorden haver vist algun que oferia, als vianants, a les avingudes de grans ciutats, uns collarets de perles que s’enfilaven als seus braços estesos. No obstant això, en aquesta última dècada la seva presència s’ha fet notable i realment significativa. La visibilitat dels xinesos en els espais públics és cada vegada més gran, per les múltiples activitats que realitzen. Vénen per treballar o emprendre un negoci al que dediquen, sense cansament aparent, la major part del seu temps. Fa l’efecte que no dormen i que són a tot arreu, però moltes vegades els percebem amb indiferència.

Aquesta pretén ser una mirada diferent, atès a que són els nostres veïns, especialment al centre de Barcelona, al barri Eixample dret, que s’ha convertit en el nostre Chinatown.

Data: Del 4 al 27 d’octubre de 2012
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta