“Navegant amb l’Ilala” de François-Xavier Lemaitre

El Museu Marítim té un nou espai expositiu d’accés lliure destinat a acollir petites mostres fotogràfiques sorgides d’activitats que organitza el museu: Instantànies de Mar. És una zona expositiva on es posa en valor tant l’activitat del museu com el treball dels seus públics, sempre amb el tema del mar i els viatges com a fil conductor.

L’exposició que s’hi pot veure actualment vol ser un complement fotogràfic a la mostra “Ilala, l’estrella del Llac Malawi” de Lydia Delgado que es pot veure al vestíbul del museu gratuïtament. Les fotografies són de François-Xavier Lemaitre, que va ser tripulant de l’emblemàtic vaixell el mes de desembre passat. Les seves imatges reforcen les de Delgado, i també mostren com n’és d’imprescindible el servei que realitza aquest transbordador, que recorre les aigües del tercer llac més gran d’Àfrica, i que mulla les ribes de Malawi, Tanzània i Moçambic.

L’Ilala és una embarcació construïda fa més de 60 anys i d’aquí un any deixarà de funcionar. Realitza un servei essencial: transporta persones, aliments, mercaderies i medicaments totalment necessaris per a molts dels pobles on fa parada. I és que en molts casos l’Ilala és l’únic punt de contacte que aquestes poblacions tenen amb l’exterior.

Data: Del 7 d’agost a l’11 de setembre de 2012
Lloc: Museu Marítim de Barcelona, Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *