Exposició “Brasil. Terra Prometida”

“Brasil. Terra Prometida” és una mostra de Casa Amèrica Catalunya comissariada pel fotògraf i agitador cultural Iatã Cannabrava. Quatre artistes interpreten amb diferents canals visuals el que consideren “una campanya mundial d’amor per Brasil”, en paraules del seu comissari.

Brasil ja és una de les primeres potències mundials. I encara pot créixer molt més. Grans ciutats i infraestructures, recursos naturals i força laboral, són el punt de partida d’un grup d’artistes que ofereixen la seva visió del que ha fet de Brasil la terra promesa.

“De la nit al dia deixem de ser únicament la terra de les mulates, el futbol, la violència, la samba, la suor i la cervesa, per convertir-nos en la terra promesa, una cosa així com la cinquena economia mundial, la nació verda, la seu de la Copa del 2014 i de les Olimpíades del 2016”, explica el comissari.

Diferents artistes interpreten aquesta terra promesa. Per Cláudia Jaguaribe és Dr. Jekyll i Mr. Hyde sempre abraçats; per Cássio Vasconcellos és una gran congestió; Dimitri Lee reordena el paradís –¿o serà l’infern?- mentre que Roberta Carvalho posa l’ull espia en aquest conte de fades contemporani. En conjunt, els quatre artistes convidats fan un exercici de construcció de la realitat, reorganitzant els elements dels nostres paisatges.

Amb “Terra Prometida”, Cannabrava ens ofereix una visió panòptica, gràcies a la qual podem recórrer quatre mirades artístiques molt diferents sobre una mateixa idea: aquella terra promissòria, carregada de prosperitat, possibilitats, creixement i, sobretot, futur en què s’està transformant el Brasil.

Data: Del 24 de maig al 26 d’octubre de 2012
Lloc: Casa Amèrica Catalunya, C/ Còrsega 299 – Entresòl, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *