«Pacífico Olvidado» d’Alejandra Quintero

«Pacífico Olvidado» és una mostra integrada per 20 imatges de la fotògrafa colombiana Alejandra Quintero. Les instantànies retraten la vida quotidiana, els rostres, els habitatges, els mitjans de vida i l´oci i la cultura dels habitants de Tumaco, municipi de la Costa del Pacífic d´aquest país americà.

Alejandra Quintero, autora de l’exposició, deixa en segon pla la realitat de la pobresa, la manca d’oportunitats i la situació d’exclusió social que pateix aquesta població i ens apropa a dones, homes i nens amb il·lusió i amb esperança d’una vida millor.

En el conjunt del continent americà, són prop de 200 milions de persones, segons dades de Nacions Unides, que s´identifiquen com a afrodescendents. La manca d’estadístiques fiables en cada Estat sobre les variants ètniques és un obstacle per poder actuar sobre les discriminacions que pateix aquest col·lectiu en l´accés a la ciutadania, l´Educació i la Salut.

L’exposició «Pacífico Olvidado» commemora la celebració, el 2011, de l’Any Internacional dels Afrodescendents, proposat per Nacions Unides per enfortir el compromís polític d’eradicar la discriminació contra aquestes persones i promoure una major consciència i respecte a la seva diversitat i cultura.

Data: Del 4 al 24 de juliol de 2012
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família, C/ Provença 480, 08025 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta