“Black ice, Moscow” de Salvi Danés

El proper divendres 29 de juny a les 20:30 h s’inaugura al centre cívic Golferichs l’exposició “Black ice, Moscow” del fotògraf Salvi Danés.

Moscou és el paradigma soviètic, una capital descomunal, fins fa relativament poc, desconeguda, per altres ciutats equiparables de la resta del món, equiparables en superfície i població, però no d’igual sistema polític ni règim social. Sembla observar-se una dislocació en els seus habitants per l’impacte d’una realitat complexa, fruit d’una història convulsa que ha transitat del feudalisme tsarista a la dictadura del proletariat, i del comunisme al recent liberalisme econòmic. Una religió també amb caràcter ideològic molt marcat, pilar de l’antic règim, i una gran barrera per al canvi social. Un difícil posicionament del poble, tan obligat a seguir esteles i tan poc tingut en compte a l’hora de constituir una veu crítica i constructiva.

Actualment, no és exageradament diferent, la figura de Putin està duent a terme una política d’acumulació de poder i de concentració de competències en la Federació Russa en detriment d’una veritable democràcia. Com afecta això a la seva població? No es pot negar l’evidència que el poder estatal està regit per una llei arbitrària. Es diposita en l’Estat la capacitat de pensar, molts poden al·legar el per alguna cosa serà, evitant així qüestionar-se res. Per què es delega en uns altres el pensar? Potser per no sentir marginació i desemparament, per reforçar il·lusòriament els sentiments de pertinença al cos social.

Data: Del 29 de juny al 14 de setembre de 2012
Lloc: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *