Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Domesticated» d’Anthony Goicolea – Barcelona Photobloggers

«Domesticated» d’Anthony Goicolea

L’artista nord-americà d’origen cubà Anthony Goicolea (Atlanta, 1971) presenta «Domesticated». La mostra consisteix en una acurada selecció de fotografies, dibuixos, obres sobre fusta i un vídeo que ens remeten a la recerca dels límits entre allò domèstic i allò salvatge, una reflexió sobre la intervenció humana davant la natura.

Els darrers treballs d’Anthony Goicolea ofereixen un apropament a la intersecció de dos àmbits, allò controlat i allò caòtic simultàniament. En aquesta exposició l’artista es mostra, segons les seves pròpies paraules: «particularment interessat en els ambients híbrids i en les formes que han estat creades com a resultat de la interacció entre aquests dos mons. Cases abandonades, bastides i altres estructures fetes per l’home han estat envoltades lentament per la natura que les soscava i les desestabilitza.»

Les fotografies i dibuixos d’aquesta sèrie emmarquen el cicle de les coses, es presenten diversos escenaris que composen vanitas moderns formant un perfecte compàs entre vida, permanència, creació i descomposició. La presència de ruïnes no encarna un ideal estètic romàntic, sinó que Goicolea crea un assaig del mecanisme social i cultural i mostra que tant la natura com les persones estan sempre mutant i adaptant-se en el procés de decadència i regeneració.

Algunes de les peces de «Domesticated» estan habitades per espècies domèstiques híbrides com gossos de carrer, plantes modificades pel àmbit de la llar o criatures llegendàries com Big Foot o Sasquatch. Aquestes imatges es troben tant al pla d’allò indòmit i misteriós de la natura com d’allò que s’ha construït i determinat per la mà de l’home. Més enllà dels profunds canvis que la cultura pot fer sobre allò salvatge, aquesta exposició ens retorna a l’estat inicial de les coses, a un àmbit que encara conserva certs elements de la civilització però que ara escapa del seu domini.

Data: Del 24 de maig al 30 de juliol de 2012
Lloc: Galeria Senda, C/ Consell de Cent 337, 08007 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta