“Se l’han quedat els xinos!” de Laura Quinto

“Se l’han quedat els xinos!” és una expressió que tots hem sentit al passar davant d’aquells bars que tradicionalment portaven famílies catalanes o espanyoles. Has de parar atenció per veure-ho ja que molt sovint mantenen la tradició del local i, fins i tot, el nom. Però que hi ha darrera aquestes persones que amb prou feines coneixem?

De les diferents onades migratòries hem anat coneixent les seves costums, tradicions i religió, però la comunitat xinesa no ha fet mai ostentació de la seva manera de fer, conviuen discretament amb la resta de la ciutadania, però quina és la seva percepció del món que ens rodeja, quins són els seus costums, somnis, il·lusions o ambicions? I en quin moment deixen de ser xinesos i passen a ser catalans?

Aquestes són algunes preguntes que inicien el projecte, el punt de partida. Aquest treball de Laura Quinto s’acosta a la comunitat que viu a la ciutat del Prat de Llobregat, alguns des de fa dècades, altres que ja han nascut aquí i els pregunta directament sobre els tòpics que els rodegen.

Data: Del 3 de maig al 3 de juny de 2012
Lloc: Centre Cultural Sagrada Família, C/ Provença 480, 08025 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *