Exposició “Rémi Ochlik, fotoperiodista. Les primaveres àrabs, 2011”

Rémi Ochlik va néixer a l’est de França el 1983. Després de graduar-se a l’escola secundària, es va traslladar a París per estudiar fotografia a l’escola Icart-photo, i va començar a treballar per l’agència de fotografia Wostok.

L’any 2004, als seus 20 anys, va viatjar a Haití per fotografiar els disturbis al voltant de la caiguda del president Jean-Bertrand Aristide. Per Rémi, era la seva primera experiència d’un conflicte armat. L’obra resultant va ser guardonada amb el Premi François Chalais per a Joves Reporters i es va presentar al Festival Visa pour l’Image Internacional de Fotoperiodisme.

El 2005 Rémi va fundar la seva pròpia agència de fotografia, PREMSA IP3, amb la intenció de cobrir les notícies a París i conflictes a tot el món.

El 2011, Rémi fotografiava les revolucions de Tunísia i Egipte i l’aixecament i la guerra a Líbia. Els seus treballs han estat publicats a Le Monde Magazine, VSD, Paris Match, Time i The Wall Street Journal. Fou assassinat a Homs, Síria, el 22 de febrer de 2012. Tenia 28 anys.

Aquesta exposició recull 55 de les seves fotografies, realitzades durant les primaveres àrabs (Tunísia, Egipte, Líbia i Síria). És un homenatge a Ochlik i a tota la professió de la societat civil catalana a la valentia i al talent del jove periodista francès.

Data: Del 3 de maig al 2 de juny de 2012
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *