Exposició “Catalunya Visió”

Aquesta exposició, proposa una revisió del projecte editorial que, sota el títol de “Catalunya Visió”, endegà el professor, escriptor i directiu de l’editorial Tàber Oriol Vergés l’any 1968, amb la idea de confeccionar uns llibres amb textos i fotografies que, a manera de viatge pel territori, pogués servir per descriure el teixit físic i humà de Catalunya. El fruit d’aquest esforç es plasmà en l’edició d’una sèrie de llibres gràfics, editats entre 1968 i 1978, basats en recorreguts descriptius de les comarques catalanes, incloent-hi Andorra, la Catalunya francesa, la Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya, i elaborats fonamentalment per l’escriptor Josep Vallverdú i el fotògraf Ton Sirera, que confeccionaren vuit dels deu volums; els altres dos varen ser fets, respectivament, per Josep Vicente –textos– i Ferran Bosch –fotografies–, en el cinquè volum, i per Jordi Verrié, autor dels textos i les fotografies del sisè.

La mostra, centrada en la part gràfica de les edicions, ofereix 168 fotografies, una àmplia selecció de les fotografies que conformaren les publicacions a partir de nous positivats extrets dels negatius originals, un fet que permet valorar de forma més precisa el treball efectiu dels fotògrafs que hi participaren, tot superant les limitacions tècniques i les possibilitats editorials del moment.

Data: Del 10 de febrer al 29 d’abril de 2012
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *