«Viatge en blau» de Manel Armengol


La galeria Tagomago inaugura avui dijous 27 d’octubre a les 20h l’exposició «Viatge en blau» del fotògraf Manel Armengol.

Armengol ens mostra fotografies d’un “viatge” que ha durat dos anys. S’ha endut una càmera estenopeica (o pinhole), que no té lent òptica, ni temporitzador per a ajustar el temps d’exposició. La llum travessa un foradet de 0,2 mm i la imatge queda plasmada sobre una pel·lícula sensible de llum artificial durant un temps d’exposició que pot anar dels 20 segons a minuts.

La càmera estenopeica és un artilugi basat en les primeres observacions de la imatge projectada dins una cambra fosca mitjançant un foradet entre l’exterior i l’interior; una mena d’ull místic que ni enfoca ni valora cap punt en especial. El resultat és d’una mirada indiferenciada que contempla un espai i el que l’ocupa. L’atmosfera és tan important com el tema, ja que és en el color i en els espais descrits on es pot reconèixer l’anhel d’un viatge imaginat atemporal i al·local.

Data: Del 27 d’octubre al 10 de desembre de 2011
Lloc: Galería Tagomago, C/ Santa Teresa 3, 08012 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta