«Obrint els ulls a Bolívia» d’Elisenda Pons

La Fundació Ulls del món explica, mitjançant 36 imatges de la fotògrafa Elisenda Pons, el programa d’atenció oftalmològica i òptica que desenvolupa a les ciutats bolivianes d’El Alto i La Paz en l’exposició “Obrint els ulls a Bolívia”. La mostra es podrà visitar del 6 de setembre al 16 d’octubre, a la Sala Cotxeres del Palau Robert.

El reportatge fotogràfic d’Elisenda Pons i els textos que l’acompanyen donen a conèixer el context sanitari i oftalmològic a Bolívia, l’actuació de la Fundació per combatre la ceguesa evitable i altres patologies, i els resultats assolits per l’organització. La mostra també pretén conscienciar els ciutadans sobre la situació de pobresa que impedeix molts ciutadans de països pobres accedir a serveis bàsics de salut.

Ulls del món, organització sense ànim de lucre destinada a prevenir i combatre la ceguesa evitable en les poblacions més pobres del món, va acordar amb el Ministeri de Salut i Esports de Bolívia el 2003 portar a terme un programa de cooperació oftalmològica per disminuir les patologies oculars en les zones esmentades.

Bolívia és el tercer país més pobre d’Amèrica Llatina, superat només per Haití i Guatemala, amb un 70 per cent de població en situació de pobresa. A zones pobres com la ciutat d’El Alto hi viuen milers de persones cegues per cataractes i pacients amb tot tipus de patologies oculars, també nens i nenes amb malalties que sovint deriven cap a la ceguesa. Molts problemes tenen la raó de ser en la desnutrició, les deficiències en la higiene i la sanitat i les condicions climàtiques adverses. Molts problemes de vista tenen fàcil solució amb les tècniques que fem servir en el nostre entorn. Alguns pacients han recuperat la vista després de molts anys de ceguesa.

Data: Del 6 de setembre al 16 d’octubre de 2011
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta