«Barcelona canalla i sublim» de José Antonio Sancho

«Barcelona canalla i sublim» és un projecte expositiu que té com a objectiu donar a conèixer la realitat barcelonina entre els anys 1979 i 1999 mitjançant la fotografia. Es tracta d’un seguit d’instantànies preses per José Antonio Sancho on es vol mostrar la diversitat que regnava en una ciutat en plena transformació, amb una finalitat artística i divulgativa. Per aquesta raó, l’autor ha seleccionat 55 imatges realitzades al llarg de dues dècades on apareixen des de persones il·lustres i representatives de la vida cultural de Barcelona fins a gent anònima d’esferes socials diverses que posen de manifest l’estil de vida d’una societat plural i polaritzada. En paraules de l’autor, es vol “destacar la importància que aquestes persones han tingut per a la ciutat, mostrant els protagonistes d’una Barcelona en efervescència cultural, però també marginal i diversa que conformen el canalla i el sublim, dos àmbits que en molts casos s’entrellacen”.

Aquestes fotografies tenen un gran valor cultural i documental. En elles es poden trobar retrats de polítics, músics, actors o escriptors com Eduardo Mendoza, Pasqual Maragall, Sílvia Munt o Arata Isozaky… però també de la gent que vivia en els suburbis urbans o de la joventut que intentava, amb les seves actituds, reivindicar la seva existència. Totes elles configuren una crònica social molt extensa i rigorosa, en ocasions també divertida i surrealista, i són “una plataforma d’expressió i reivindicació de la individualitat i condició de cada personatge”, segons Sancho.

Data: Del 10 de maig al 30 de juny de 2011
Lloc: Espai SETBA – Zona d’Art, Plaça Reial 10 – 1r 2a, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta