Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
“Nòmades” de Elena Sanz – Barcelona Photobloggers

“Nòmades” de Elena Sanz

Elena Sanz Bendicto (L’Hospitalet de Llobregat, 1951) ens presenta en aquesta exposició un recull de fotografies realitzades a Mongòlia.

L’Elena ha compaginat al llarg de la seva vida, la seva feina amb la seva passió per la fotografia. Amb un aprenentatge autodidacte, les seves fotografies ens mostren la vida quotidiana i el més important per l’autora, les persones, sempre protagonistes en els seus treballs.

No obstant, si algun fet marca la faceta artística de l’Elena és la seva passió pel continent asiàtic, per la seva cultura, la història, les tradicions, les ciutats, els paisatges i, especialment, per la seva gent. Tant és així, que la seva vocació com a fotògrafa neix en el seu primer viatge al continent asiàtic, concretament a l’Índia on començà a fer retrats dels seus habitants ja amb un estil propi que ha anat desenvolupant al llarg de la seva carrera i que aconsegueix transmetre’ns tantes sensacions.

Els seus treballs més recents s’han centrat en dos països asiàtics amb els que té un vincle especial, la Xina i Mongòlia. Dos països que tot i trobar-se tant llunyans estan presents d’alguna manera o altra en el dia a dia de l’Elena, qui espera poder tornar a visitar i submergir-se de nou entre les seves gents.

Com ja s’ha dit, la present exposició es centra en Mongòlia, país que l’Elena ha visitat acompanyada per un nadiu. Concretament, podem veure fotografies dels nòmades, gent amb qui l’autora ha conviscut coneixent les dificultats que suposa aquest estil de vida, però a la vegada descobrint la humilitat i senzillesa d’aquestes persones. En aquestes fotos podem observar els rostres tant dels ciutadans de la capital, Ulan Bator, com dels nòmades de la resta del país, retrats que mostren la duresa de la vida en un país ancorat a una altre època llunyana a la que nosaltres coneixem i que sense cap mena de dubte no deixarà indiferents als seus visitants.

Data: Del 16 de setembre al 23 d’octubre de 2010
Lloc: Associació fotogràfica il mondo, C/ Calàbria 178, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta