Exposició «Eugeni Forcano: La meva Barcelona»

Quan els fotògrafs miren una ciutat acostumen a cercar-hi la llum, l’arquitectura i els fets que hi succeeixen; més singular és que hi cerquin la seva gent. Eugeni Forcano, fotògraf inclassificable i en constant evolució, retrata precisament allò més difícil, la vida i les persones. D’entre tots els fotògrafs que han fixat el seu objectiu sobre Barcelona, ell ha estat un dels que més interès ha tingut en mostrar-la a través dels ciutadans i de la seva manera de ser i de fer, i per això ha emprat les seves eines en la creació d’una fotografia humanista que converteix la persona en el punt central de la seva reflexió.

Amb el pas dels anys, les seves imatges s’han transformat en uns documents que inqüestionablement expliquen la idiosincràsia d’una època. Un món en transformació, ple de contrastos, que el fotògraf va aconseguir reflectir en les seves imatges que, gairebé mig segle després d’haver estat fetes, continuen mantenint la seva intensitat i la seva força. Forcano s’ha fet a ell mateix, és un autodidacte, que quedà fascinat per la fotografia quan s’adonà que era un llenguatge privilegiat per pensar i per a fer pensar.

A la Sala Ciutat i a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona es mostra una selecció de les 650 fotografies que Eugeni Forcano va donar a l’Arxiu l’any 2009. Amb aquest gest, les imatges que el fotògraf va captar de la Barcelona dels anys 60 passen a formar part del patrimoni fotogràfic de la ciutat.

Data: Del 29 de juny al 3 d’octubre de 2010 (Sala Ciutat) / Del 29 de juny al 15 de gener de 2011 (Arxiu Fotogràfic de Barcelona)
Lloc: Sala Ciutat, C/ Ciutat 2, 08002 Barcelona (mapa) / Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “Exposició «Eugeni Forcano: La meva Barcelona»

Los comentarios están cerrados.