«La Rambla. In/Out. Barcelona» de Jordi Bernadó i Massimo Vitali

«La Rambla. In/Out. Barcelona» és un projecte fotogràfic sorgit de la col·laboració entre dos prestigiosos fotògrafs contemporanis, el català Jordi Bernadó (Lleida, 1966) i l’italià Massimo Vitali (Como, 1944), i pretén fer un retrat de la Barcelona actual a través d’un dels espais públics més emblemàtics de la ciutat, la Rambla.

Cada fotògraf, fidel a la seva poètica visual, presenta la seva visió peculiar de la Rambla, i en conjunt les fotografies redescobreixen dues cares, dos perfils, que són, en definitiva, dues maneres de mirar.

Bernadó s’endinsa en els interiors d’edificis de la Rambla i capta imatges depurades i contingudes d’espais inèdits o amagats, i també d’altres que són familiars però que resulten estranyes, ambigües, gairebé grotesques. Per la seva banda, Vitali retrata el rostre més públic i cosmopolita de la Rambla, el més internacionalment popular. Les seves vistes panoràmiques capturen les multituds en el passeig urbà com a escenari del turisme massificat.

Aquesta crònica fotogràfica a dues mans proposa, des de la particularitat de la Rambla de Barcelona, una reflexió crítica sobre l’arquitectura, l’urbanisme i la transformació de la ciutat contemporània en la nova era global.

Data: Del 21 d’abril al 27 de juny de 2010
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta