«Mans a l’obra!» d’Anna Boyé

La fotoperiodista Anna Boyé presenta al Palau Robert l’exposició “Mans a l’obra!”, un treball fotogràfic i documental sobre el col·lectiu de treballadors de tot el món que van construir la nova terminal T-1 de l’aeroport del Prat de Llobregat, la porta aèria del sud d’Europa. Aquesta mostra s’exhibirà a la Sala 2 del Palau Robert entre el 12 de març i el 27 de juny de 2010.

Aquesta mostra fotogràfica coincideix expressament amb l’exposició “Xarxes. Un viatge per les infraestructures de Catalunya”, al mateix Palau Robert, que explica com influeixen les xarxes d’infraestructures en el desenvolupament del país i en la vida de les persones.

Segons Anna Boyé “és un projecte etnogràfic que proposa una immersió en l’univers laboral i personal d’un grup de persones que van construir una d’aquelles obres gegantines que s’esmenten a l’exposició ‘Xarxes’”. La mostra presenta 70 imatges i textos de treballadors de 56 nacionalitats diferents, tots recollits en el llibre «Terminal Sud», que la mateixa autora va fer mentre es construïa la T-1. També inclou un muntatge audiovisual.

Anna Boyé va fotografiar i entrevistar encofradors, pintors, electricistes, vidriers, arquitectes, cambrers, cuiners, enginyers, caps d’obra, paletes, peons… Treballadors i treballadores de tot el món –una autèntica pinzellada de multiculturalitat– li van regalar temps i amistat, tot i viure en un ambient de treball que, de vegades, és poc accessible. Boyé assenyala que “tothom se sentia molt orgullós del treball que realitzava en aquesta obra col·lectiva” i agraeix el temps que li van dedicar els protagonistes “per explicar les seves històries i vivències”. La fotoperiodista arriba a la conclusió que el treball, la pau i la família emergeixen, sortosament, com a valors universals que depenen ben poc de cultures i religions.

Data: Del 12 de març al 27 de juny de 2010
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

2 comentarios en “«Mans a l’obra!» d’Anna Boyé

Los comentarios están cerrados.