Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Ostkreuz» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Ostkreuz»

L’agència Ostkreuz va ser fundada el 1990 per set fotògrafs a Berlín i és considerada una de les agències més famoses d’Alemanya. Els seus membres oscil·len entre els 20 i els 60 anys i són tots professionals reconeguts internacionalment que inicien ara les seves carreres, o bé ja han consagrat la seva vida a la fotografia.

Vint anys després de la seva dissolució, l’RDA no només continua a la memòria de la gent. A la sèrie «Què va quedar de l’RDA» Ute Mahler comença una recerca fotogràfica per buscar les restes de l’RDA. Les belles i melancòliques imatges que se n’han obtingut es poden situar entre la nostàlgia i la idealització del passat.

Thomas Meyer es va endinsar amb la seva càmera en els antics edificis del Ministeri per a la Seguretat de l’Estat (Stasi). A les fotografies de la sèrie «Inside Stasi» es veuen passadissos deserts, cel·les abandonades i dispositius d’espionatge antiquats. Són imatges fantasmals que encara avui evoquen els terrors de l’estat de vigilància.

En «L’RDA en colors», Harald Hauswald exterioritza la part més desconeguda però, a la vegada, acolorida de l’Alemanya socialista. Mostra els ciutadans de l’RDA en les petites escapades de la vida quotidiana, a les casetes d’estiu, a les festes familiars o a casa seva.

Data: Dilluns 9 de novembre de 2009
Lloc: Goethe-Institut Barcelona, C/ Manso 24-28, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta