«Maries de gràcia» de Montse Campins

D’entrada, al néixer, no triem ni lloc ni nom. Les circumstàncies col·loquen el bressol en unes o altres coordenades i algú, alguns, decideixen el nostre nom.

Temps a venir, és quan podem començar a qüestionar aquest parell de dades, les primeres, també registrades en nom nostre. Podran sorgir tota mena d’acords o desacords, revoltes o coincidències, podrem també canviar de lloc i de nom.

El poeta deia que l’autèntica pàtria és la de la nostra infantesa, hi ha qui sosté que el “nostre” lloc és aquell que triem per viure-hi. Hi ha també, científics que asseguren l’existència d’una geografia emocional i personal que ens referencia tothora, també quan ens en allunyem o ens hi aproximem tant si ho decidim com si ens ho imposen.

La fotògrafa Montse Campins, gracienca per elecció, fa temps que està retratant Maries d’arreu. El que en principi va ser un motiu no gaire premeditat, s’ha anat convertint en un arxiu especialíssim en el que rostres i cossos de Maries testimonien identitats diverses d’una mena de llinatge antic: el de dir-se Maria.

Els llocs, les circumstàncies de tantes Maries i de totes les edats, desvetllen davant la càmera, la infinitat de relacions possibles entre noms i persones. Sorprèn com aquest àlbum fotogràfic en contínua elaboració, concreta la mirada no únicament en l’anècdota de la coincidència, sinó en un mosaic de dones universal.

És des d’aquesta perspectiva que es planteja l’exposició “Maries de gràcia” com a participació de la fotògrafa Montse Campins i de la Galeria H2O en la Festa Major de Gràcia 2009.

La proposta és que dins el calendari de celebració de la Festa Major, en els horaris indicats, estigui oberta al públic una exposició que inclourà una selecció de fotografies de “Maries” entre les que no hi faltaran “Maries” del barri de Gràcia, retratades especialment per aquesta ocasió.

A la mateixa galeria s’instal·larà una càmera per retratar a les Maries que ho desitgin.

Data: Del 17 al 21 d’agost de 2009
Horari: De 18 a 20h
Lloc: Galería H2O, C/ Verdi 152, 08012 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Maries de gràcia» de Montse Campins

  1. Es lo mas! Quien tenga ocasion vaya corriendo a fotografiarse a h2o…un documento historico que Montse Campins -tan maravillosa ella- y la galeria -un crisol-te ofrecen sin contraprestacion -tan solo el ‘posar’ para la esplendida fotografa y el regalo que te hace pues te enviara tu imagen en ‘maria’ o en el ‘off’…desplazate hasta alli, de verdad vale la pena! Love and light!
    Ivy

Los comentarios están cerrados.