«La ferida del món» d’Antonio Gálvez

L’Espai VolART2 acull l’exposició «La ferida del món» del fotògraf barcelonès Antonio Gálvez. Resident a París d’ençà la dècada dels seixanta fins a principi dels noranta, els inicis d’aquest polifacètic artista se centren en el món del teatre i del cinema on, entre d’altres, establirà una fructífera i intensa amistat amb el cineasta aragonès Luis Buñuel, amb qui col·laborarà en nombroses ocasions com a fotògraf artístic. Poc després realitzarà «Huellas de una mirada sobre Buñuel», un total de cent quinze obres que esdevenen el reflex del món artístic i simbòlic de l’autor d’»Un chien andalou» (1929). Un any més tard, inicia la col·lecció «Mes amis les grosses têtes», setanta retrats d’importants figures del món de la literatura, la pintura, l’escultura i el cinema, mitjançant les tècniques de l’òptica surrealista de la que mai se’n desprendrà. L’exposició que ara presentem acull dues sèries cabdals de la trajectòria de l’artista: «El maravilloso monstruario de París», col·lecció integrada per 40 obres, que a mode de crítica social, des d’una mirada irònica i burlesca, emana la falta de valors i dignitat de les classes adinerades del París d’aquells anys. Així mateix, la mostra presenta la sèrie «Erotismo con la ironía quevedesca», que elaborada des de l’any 1987 fins el 1999, presenta una cinquantena de fotomuntatges que descriuen, sota un llenguatge oníric, les seves experiències vitals.

Data: Del 19 de febrer al 27 juny de 2009
Lloc: Espai VolART2 – Fundació Vila Casas, C/ Ausiàs Marc 22, 08010 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta