Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Des del cos, Maria-Mercè Marçal» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Des del cos, Maria-Mercè Marçal»

L’escriptora Maria-Mercè Marçal és la protagonista de la nova vitrina del fotògraf del Palau Robert de Barcelona. Tres fotògrafes que la van conèixer de prop, Pilar Aymerich, Colita i Montserrat Manent, mostren els retrats que van fer a l’escriptora en l’exposició “Des del cos, Maria-Mercè Marçal”, que es pot visitar entre el 3 de desembre i el 15 de febrer de 2009.

“Des del cos, Maria-Mercè Marçal” proposa un diàleg íntim entre les fotografies realitzades a l’escriptora per les tres fotògrafes i algunes peces literàries de la seva obra. L’objectiu és que la combinació d’imatges i paraules permeti evocar la personalitat de l’autora, que va morir el 1998, ara fa deu anys. De fet, es proposa al visitant un joc de paraules, textos i fotografies perquè aquest pugui indagar sobre qui va ser Maria Mercè Marçal.

En aquesta exposició s’aborden tres àmbits de l’obra de l’escriptora: la literatura, la maternitat i la mort. I es fa des de la seva perspectiva de dona i d’acord amb la seva faceta feminista que sempre va mantenir. La comissària de la mostra, Isabel Segura, explica que “per això, en el títol parlem del cos. Perquè el fet de ser dona, i al mateix temps dedicar-se professionalment a escriure, són dues facetes indissociables per entendre qui era la Maria-Mercè”. D’altra banda, la mostra també tractarà el procés de treball que utilitzava Marçal, un procés que es podrà visualitzar amb l’exposició de diverses versions d’un mateix poema. Aquestes versions permetran observar com es va perfilant el text definitiu, de vegades mitjançant petits canvis d’un sol adjectiu.

Data: Del 3 de desembre de 2008 al 15 de febrer de 2009
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta