Exposició «Centelles: l’atzar i la memòria»

Avui dilluns, 27 d’octubre, tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició “Centelles: l’atzar i la memòria”, organitzada pel Palau Robert i pel diari El Periódico de Catalunya, en el marc dels actes programats coincidint amb els 30 anys d’aquest mitjà de comunicació. L’exposició es podrà visitar als jardins del Palau Robert, del 27 d’octubre al 14 de novembre.

La mostra vol facilitar l’accés a les imatges de l’exili d’Agustí Centelles que s’han trobat recentment i, també, retre homenatge a la figura d’aquest fotoperiodista amb la projecció de diversos audiovisuals que permeten fer-se una idea precisa de la importància de la seva obra gràfica i de les especials circumstàncies històriques que van condicionar l’exercici de la seva professió.

Agustí Centelles és el fotoperiodista català més important dels anys de la República i la guerra civil, com ho posen de manifest diversos documents visuals que ens ha deixat sobre aquesta època tan convulsa. Primer va ser l’extraordinària història del salvament dels milers de negatius que Centelles s’endugué a l’exili i que no va recuperar fins al cap de 37 anys, el 1976, amb Franco ja desaparegut. Més recentment, l’estiu del 2008, va produir-se la troballa per atzar en una vella capsa de galetes de fotos que donen testimoni de la vida política i social dels anys trenta, dels anys de la guerra i del temps de la postguerra. Una època que Centelles –allunyat per força major del fotoperiodisme– va dedicar a l’exercici de la fotografia industrial i al reportatge publicitari.

Data: Del 27 d’octubre al 14 de novembre de 2008
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “Exposició «Centelles: l’atzar i la memòria»

Los comentarios están cerrados.