Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «RUNA» – Barcelona Photobloggers

Exposició «RUNA»

«RUNA» és una instal·lació fotogràfica pels carrers de Barcelona, una mirada sobre els bombardejos que va ser objecte la ciutat, entre el 13 de febrer de 1937 i el 25 de gener de 1939.

«RUNA» consisteix en extreure les imatges d’aquells atacs dels arxius on es conserven, i exposar-les als llocs on van ser disparades. Al mateix lloc on, ara fa setanta anys, s’hi escampava la runa dels edificis destruïts per les bombes.

Des d’aquest espai, les fotos proporcionen pistes per localitzar les coordenades on es trobava el punt de vista del fotògraf quan accionava l’obturador. Amb aquest ajut, l’observador te la oportunitat de transitar per algun dels indrets on es donen cita la Geografia i la Història, l’espai i el temps. Un lloc per on el vianant, segurament, haurà passat moltes vegades, però que, amb la presència de la foto, adquireix un altre sentit, certament terrible.

En total s’han seleccionat cinc fotografies per a ser exposades al carrer, atenent a criteris «tècnics i plàstics», segons Ricard Martínez, el responsable del projecte. Alhora, s’han volgut traçar petits fils argumentals entre les imatges.

L’itinerari fotogràfic s’inicia als Jardinets del Passeig de Gràcia, on hi ha una de les últimes fotografies que Robert Capa va fer a Barcelona, dies abans de l’entrada de les tropes franquistes.

La sèrie continua a la Gran Via, entre el carrer de Balmes i la Rambla de Catalunya, on s’exposen dues imatges anònimes publicades pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Les fotografies, presentades perquè una sigui el contra camp de l’altra, mostren la destrucció de tres dies seguits de bombardeigs al març de 1983.

A la Rambla, a l’alçada de la plaça Reial, hi ha una fotografia de Ramon Parera, enginyer de la Junta de Defensa Passiva de Catalunya, i al carrer Mediterrània, a la Barceloneta, hi ha la darrera imatge, que correspon al primer bombardeig aeri sobre la ciutat.

El dissabte 20 de setembre, a les 12h del migdia, tindrà lloc una visita guiada a les diferents fotografies instal·lades pels carrers de Barcelona, a càrrec de Ricard Martínez.

Data: Del 17 de setembre al 19 d’octubre de 2008
Lloc: Diversos carrers de Barcelona
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “Exposició «RUNA»

Los comentarios están cerrados.