Documental «Paparazzi, els llops de Hollywood»

En el reportatge «Paparazzi, els llops de Hollywood», que s’emetrà aquest diumenge a les 21:50h al programa 30 minuts de TV3, es podrà veure el resultat del seguiment durant tres mesos dels fotògrafs i videoreporters de l’agència més important de Hollywood especialitzada en premsa rosa. L’equip va assistir al moment en què es coneixia la gran «bomba» la Britney Spears rapant-se al zero i la immediata negociació global per vendre’n els drets. I també a les petites misèries quotidianes de l’ofici: esperes interminables, persecucions, baralles, provocacions…

Les fotos de Britney Spears rapant-se el cap van valer una fortuna i es van publicar a revistes de tot el món. En el circuit de les grans exclusives de la premsa del cor va ser el reportatge de l’any. Però en el dia a dia, resulta que una insulsa foto d’una actriu de segona fila sortint d’una perruqueria també pot valer uns milers d’euros. No és estrany, doncs, que a Hollywood, la més gran concentració mundial de famosos, la indústria dels paparazzi doni feina a un exèrcit de fotògrafs que empaiten dia i nit a qualsevol personatge més o menys famós.

També ens mostraran les diferents tàctiques que fan servir els diferents fotògrafs que inclouen suborns, assetjaments constants, camuflatges… La xarxa d’informadors i fotògrafs és amplia. Hi ha antics sense sostre que ara es fan un sou tirant fotos dels famosos que no sospiten d’ells. Alguns taxistes informen via ràdio de les estrelles que veuen o dels mateixos clients que poden ser una presa dels paparazzis. Davant de la casa de la Britney Spears, per exemple, hi ha dia i nit un grapat de fotògrafs esperant obtenir les fotos de la pròxima bogeria de la cantant. Amb un cop de sort potser s’embutxacaran uns quants milers de dòlars.

Com diu un dels paparazzis protagonistes de les diferents històries: «Som una manada de llops i tenim gana!» Aquesta persecució arriba a ser asfixiant i un grapat de fotos poden impulsar o enfonsar les carreres d’alguns famosos. Els protagonistes d’aquesta caça del famós es justifiquen dient que hi ha una demanda creixent d’aquestes imatges, els consumidors de premsa rosa no paren de créixer i aquest mercat mou milions.

Però el reportatge també mostra que no tot és un assumpte d’oferta i demanda. El joc brut i les actituds agressives estan a l’ordre del dia. Hi ha fotògrafs que provoquen els famosos perquè aquests perdin els nervis i els ataquin: les fotos d’una estrella agredint un fotògraf valen molts més diners! En el fons hi ha el debat de si la fam de curiositat i xafarderia dels consumidors i els mitjans no està ultrapassant tots els límits i arriba a convertir les estrelles en unes víctimes d’una persecució implacable.