«Tast de confitura de moniato» de Nelson Garrido i Ernesto Salmerón

A “Tast de confitura de moniato”, Casa Amèrica Catalunya reuneix obres de Nelson Garrido, primer fotògraf veneçolà distingit amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (1991), i les creacions de videoart del nicaragüenc Ernesto Salmerón, representant del seu país a l’edició de 2007 de la Biennal de Venècia.

Aquests treballs van formar part de l’exposició “Confitura de Moniato”, comissariada per Carles Poy, que es va exhibir a l’octubre de 2007 a l’Art Visual Gallery de la fira Sonimagfoto celebrada a Barcelona. L’exposició a Casa Amèrica Catalunya pren aquest nom pel fet de presentar un tast dels artistes que formaven part del projecte original de Poy.

Nelson Garrido presenta una sèrie de composicions fotogràfiques de gran format, definides com “un collage d’erotisme visceral”, realitzades amb l’ajuda d’un immens escànner d’alta definició. Aquí es pot contemplar el procés de creació d’aquesta sèrie. La seva obra –sempre irreverent– és una constant experimentació tècnica i un qüestionament de les normes i creences acceptades socialment.

Ernesto Salmerón, d’altra banda, mostra dos dels seus treballs de videoart: «Sense títol» (2005) i «El petit dictador» (2006). Ambdós casos són protagonitzats per nens en situació de pobresa extrema, com a símbol de “vulnerabilitat, innocència i impossibilitat”. Segons declaracions de l’artista, “la situació dels nens en aquests vídeos es pot traslladar totalment a la situació de Nicaragua davant el món.”

Data: Del 5 al 29 de febrer de 2008
Lloc: Casa América Catalunya, C/ Còrsega 299 – Entresòl, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta