«Unitat bàsica de llum» d’Esteve Casanoves

L’exposició «Unitat bàsica de llum» d’Esteve Casanoves compta amb una vintena d’obres en suport fotogràfic digital i muntades a partir d’impressió lambda. Peixos, verdures, terrosos de sucre i cristall són els elements principals que configuren els seus bodegons, natures mortes en les que la llum, en tant que protagonista nominal, dissecciona transversalment els tres nivells de lectura que proposa Casanoves: la matèria orgànica en estat pur, inert, els peixos diversos, els congres i l’esqual, un tauró real que posa com a model d’excepció, les bledes i diferents tipus de vegetals, tots en actitud intervinguda per la voluntat de l’artista, cap en posició natural; en segón estadi apareix la natura codificada, el sucre fet terròs, matèria transformada per la mà humana que s’organitza en estructura racional, gairebé arquitectònica; en tercer estadi el vidre com a teló de fons, matèria mineral totalment manipulada i ja en remota sincronia del seu referent natural; vitrina translúcida d’envasos clònics que moderen i domestiquen la llum a favor d’una cadena d’intervencions en la natura que és rematada per l’artista mitjançant la seva pròpia aproximació estètica a través de l’objectiu de la seva càmera, encapsulant-la definitivament en bodegó i tancant-ne, així, el cercle.

Data: Del 19 de desembre de 2007 al 31 de gener de 2008
Lloc: Nou Montcada Art (9MA), C/ Còrsega 286 – Principal, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta