Exposició «Napper i Frith. Un viatge fotogràfic per la Ibèria del segle XIX»

La mostra «Napper i Frith. Un viatge fotogràfic per la Ibèria del segle XIX» és un recorregut en 120 imatges dels punts de la península Ibèrica als quals el fotògraf gal·lès R.P. Napper va viatjar al segle XIX per tal de fotografiar-los per encàrrec de Francis Frith. Aquestes imatges abasten, geogràficament, Espanya, Portugal i Gibraltar.

L’exposició és fruit d’un treball d’investigació sobre la societat Francis Frith & Co., una de les primeres grans companyies dedicades a la producció de còpies fotogràfiques en massa. Aquesta investigació ens porta a qüestionar i revisar l’autoria d’algunes imatges tradicionalment atribuïdes a Francis Frith que, ara sabem, va treballar a la Gran Bretanya, Egipte i Palestina, però no pas a la península Ibèrica.

Moltes de les fotografies que formen part d’aquesta exposició mai no han estat exposades conjuntament, moltes són inèdites, i procedeixen tant d’institucions públiques com de col·leccionistes particulars. «Napper i Frith. Un viatge fotogràfic per la Ibèria del segle XIX» analitza una forma de treballar –per delegació– que en fotografia era habitual al segle XIX, i permet descobrir la figura de R.P. Napper, al qual mai no s’ha dedicat una exposició monogràfica.

Data: Del 16 de novembre de 2007 al 10 de febrer de 2008
Lloc: Museu Nacional d’Art de Catalunya, C/ Mirador Palau Nacional 6, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament