«River» de Janelle Lynch

L’espai 3 Punts Galeria acull fins el proper 3 de novembre l’exposició «River» de la fotògrafa Janelle Lynch. «River» és una sèrie de paisatges riberencs que explora el tema de la mutabilitat i la pèrdua a través de l´arquitectura urbana històrica.

Janelle LynchLes imatges van ser fetes al llarg del riu Hudson a Manhattan, entre els carrers Canal i 65, en àrees que abans van ser part de la, llavors essencial, indústria naviliera i sistema de transport ferroviari de Nova York. Hi ha en elles vestigis de molls marítims deteriorats, pilars que van servir de suport als molls, estructures originals del ferrocarril, així com construccions recents que formen part del nou Hudson River Park. A l’altre costat del riu, per sobre de la línia d’horitzó d’algunes fotografies, es poden apreciar estructures històriques de Nova Jersey, per exemple, el terminal ferroviari Erie Lackawanna, en Hoboken, i el rellotge Colgate de Jersey City.

Els elements arquitectònics que apareixen en les fotografies evoquen la historia de fa més d’un segle. En elles s’insinua una enorme transformació cultural i el suggeriment d’evolució i canvi.

El riu i l’arquitectura del seu litoral han estat objecte d’atenció artística i literària durant casi dos segles. A mitjans de la dècada de 1850, la fotografia va substituir el treball d’impressió manual realitzat per artistes sobre l’escenografia del riu i les icones naturals i culturals del paisatge.

Alguns fotògrafs van mantenir la pràctica dels seus contemporanis i van realitzar imatges d’escenes romàntiques mentre un moviment major derivà cap a la imatge documental i d’acció. «River» continua aquesta tradició al temps que integra un vernís personal de significat. Encara que l’obra aborda la mutabilitat a través de l’arquitectura urbana històrica, sota ella subjeuen experiències relacionades amb la mort i la pèrdua individual.

Data: Del 20 de setembre al 3 de novembre de 2007

Lloc: 3 Punts Galeria, C/ Aribau 75, 08036 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta