Trafic, una setmana fotogràfica a Barcelona

El Centre de Fotografia Documental de Barcelona canvia aquest any el format de les seves activitats, fins ara repartides al llarg de l’any, concentrant-les en una experiència fotogràfica anomenada Trafic 07, durant la setmana del 21 al 28 d’octubre de 2007 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Trafic és més que un títol per aquesta setmana fotogràfica. Condensa com a concepte un munt de temes que preocupen i que s’han observat al treball dels fotògrafs, a les sinèrgies socials i polítiques i a les formes culturals d’ara mateix: flux d’informació, especulació, sobreacumulació, balafiament, immigració, velocitat, intercanvi de cultures, canvis i alteracions de l’entorn urbà i paisatgístic, aprofitament abusiu de béns i recursos…

A aquesta proposta, diversa i interactiva, han estat convidades entitats, persones i col·lectius que treballen la fotografia a la ciutat de Barcelona, amb els quals es comparteix l’objectiu d’estimular els ciutadans a conèixer i reflexionar sobre el seu entorn vital i social a través d’imatges documentals, estètiques, compromeses i complexes, fetes pels autors i autores més representatius de la cultura de la imatge.

Els col·lectius convidats que presentaran activitats dins de l’experiència fotogràfica Trafic, entre d’altres, són: Photographic Social Vision, Al.liquindoi, Bipolar i No Photo. Aquesta setmana vol ser un punt de trobada entre els diferents col·lectius i entitats que treballen la fotografia a Catalunya, per a la qual cosa també s’ha organitzat un encontre d’intercanvi entre les entitats com a inici de noves col·laboracions.

Trafic és una setmana de la fotografia a Barcelona, durant la qual es duran a terme els Tallers de Fotografia Documental, diverses projeccions audiovisuals temàtiques i d’autor, debats, exposicions, i un seguit d’activitats diverses e interactives obertes al públic general i gratuïtes. Coincideix, a més, amb la mostra World Press Photo 2007.