Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «El color dels records» – Barcelona Photobloggers

Exposició «El color dels records»

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) inaugura el dijous 19 d’abril, a les 19:30 h, l’exposició temporal «El color dels records: Càmeres fotogràfiques en el temps», un recorregut inèdit per l’evolució tècnica dels aparells fotogràfics des de la seva primera aparició, amb Daguerre el 1839, fins als darrers models de càmeres en tecnologia digital. La mostra es podrà visitar fins al mes de març de 2008.

L’exposició s’inicia donant una visió en blanc i negre i després en color, a través de la història i de la memòria. Ens permet conèixer, d’una banda, com a partir de la segona meitat de segle XIX la càmera fotogràfica es va popularitzar i va passar de ser un instrument exclusiu d’inventors i experimentadors a ser una eina de treball per a retratistes i paisatgistes, fins que de mica en mica va anar fent-se un lloc en la vida de les persones. De l’altra, ens posa en contacte amb aparells que han format i formen part de la nostra història, uns aparells que ens han permès enregistrar fragments de les nostres vides per esdevenir, finalment, part de la nostra memòria.

A la mostra es presenten càmeres de galeria, de campanya, de caixa, detectives, estereoscòpiques, d’espia,… i de molts formats. Destaquen les càmeres pont o de nou concepte dels anys 1980, així com els models pioners en fotografia digital. S’exposen: l’única càmera de daguerreotips que es conserva a Catalunya, una càmera daguerrienne, la primera càmera Kodak, la primera Leica, una càmera Hasselblad, la càmera oculta d’espia Photo-Cravate que es col·loca a la corbata, la Instantograph, un visor tricromàtic, la Canon EOS1, la Kodal DCS 100 o la Logitech Fotoman. Són més de 200 càmeres fotogràfiques de totes les èpoques, procedents de la col·lecció de fotografia del mNACTEC (a partir de la selecció feta a l’àmplia col·lecció del mNACTEC que disposa de més de 1.200 càmeres i dispositius fotogràfics) i de cessions de particulars. Compta també amb la col·laboració d’institucions com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC a Terrassa i de les empreses ARPI, PALM i SONY ESPAÑA, que han ajudat a complementar la col·lecció fotogràfica del mNACTEC.

Actualment, a la càmera fotogràfica s’han incorporat dispositius de registre fotogràfic en els telèfons mòbils i en les agendes electròniques. Aquests però, són només la darrera imatge d’una història que va començar ara fa 168 anys.

Data: Del 19 d’abril de 2007 al 30 de març de 2008
Lloc: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Rambla d’Ègara 270, 08221 Terrassa (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

2 comentarios en “Exposició «El color dels records»

  1. El mNACTEC organitza els dies 15 i 16 de maig el seminari «Càmeres fotogràfiques en el temps». És una activitat gratuïta, a la qual cal inscriure-s’hi prèviament (tel. 93 7368963).

  2. Conferència «Visió de la càmera fotogràfica» a càrrec de Juan Bautista Hernández, el 28/02/08 a les 19 h, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. Durant l’acte es lliurarà als assistents un exemplar de la «Guia de l’exposició. El color dels records. Càmeres fotogràfiques en el temps» editada en català i castellà amb traducció a l’anglès. Cal confirmar l’assistència al telèfon 937 368 963.

Los comentarios están cerrados.