«Iemen, l’edat mitjana fotografiada» de Francesc Fàbregas

Francesc FàbregasAl Iemen, dins les ciutats emmurallades, les dones van mig envelades i els homes porten un punyal i, sovint, un arma de foc, els carrerons estrets i els basars coberts palpiten de vida, olors i colors; les muntanyes són ferotges i de roca despullada però de les valls pengen com per miracle bancals verdíssims de fruiters, de cafè, de blat i de kat; els deserts no tenen límits però les sorres amaguen ciutats perdudes; i la gent és noble i petita, salvatges en el millor sentit de la paraula, perquè viuen lliures i no domesticats com nosaltres, i cap govern central no pot doblegar el seu orgull ni sotmetre la seva independència.

Tot això, Francesc Fàbregas ho ha sabut recollir amb la seva càmera: l’espai sense fronteres del desert, la noblesa al rostre de la gent, l’esplendor dels gratacels de fang de l’Hadramaut o la màgia de les ciutats perdudes que dormen sota el somni calent de la sorra, com la Ma’rib de la reina de Saba.

Data: De l’1 al 30 d’abril de 2007

Lloc: Llibreria Altaïr, Gran Via de les Corts Catalanes 616, 08007 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Iemen, l’edat mitjana fotografiada» de Francesc Fàbregas

Los comentarios están cerrados.