Sèrie «Fotògrafs»

La sèrie «Fotògrafs» del Canal 33 és un recorregut pel treball d’onze fotògrafs que han fet art de la seva feina, que han deixat en cada una les seves instantànies la seva mirada personal. La sèrie s’emet de dilluns a divendres, només a la TDT, a les 20:15 h, aproximadament. Cada programa, de cinc minuts de durada, recull una mostra del treball d’aquests creadors, reportatges fotogràfics sobre indrets i realitats diverses. Alguns capten problemàtiques del nostre entorn immediat, altres acostaran a l’espectador paisatges exòtics. La selecció fotogràfica, al voltant d’unes 30 fotos que s’acompanyen d’un muntatge musical, es combina amb comentaris de l’autor sobre el seu treball i sobre la manera d’enfrontar el món a través del visor d’una càmera. A més, cada creador tancarà el seu programa seleccionant una de les seves fotos i explicant les raons d’aquesta tria personal.

«Fotògrafs» dedicarà dues edicions a Kim Manresa, una sobre dones maltractades, amb fotos de l’ablació a l’Àfrica, de la prostitució al Brasil i de les dones cremades amb àcid a Bangla Desh; i un segon programa centrat en fotos de la vida quotidiana a l’Àfrica. Gervasio Sánchez serà també el protagonista de dues edicions, amb els reportatges fotogràfics «Los niños de la guerra» i «Vidas minadas». Joan Guerrero és un altre dels creadors al qual «Fotògrafs» dedicarà dos programes. Un d’ells recollirà la seva mirada sobre els immigrants del barri de Ciutat Vella de Barcelona. L’altre reportatge, «Llatinoamèrica al cor», té com a tema els indis quítxues. De Roser Vilallonga s’emetran els reportatges «Oblidats a la plaça Catalunya», sobre els subsaharians que han hagut de malviure als carrers del centre de Barcelona, i «Del hambre y la palabra», sobre la vida dels indígenes de Chiapas, al sud de Mèxic. Des del 1990 fins el 99, Sandra Balcells ha viatjat amb regularitat als Balcans. «Fotògrafs» oferirà una mostra de les seves instantànies en el reportatge «Cròniques balcàniques». El reportatge de Jordi Bas que es podrà veure a «Fotògrafs» portarà els espectadors fins a Madagascar i té com a títol «La casa de l’aigua de coco». El treball d’Anna Boyé en el reportatge «Més enllà» gira al voltant de les religions del món, amb fotos que capten en el seu entorn: monges de clausura, missioners, monjos del Tibet… Mireia Comas, una jove fotògrafa de Terrassa molt vinculada al món «okupa», mostra en el seu reportatge aquest moviment des de dins. Tino Soriano porta a «Fotògrafs» el seu treball «Radiografia d’un hospital», una selecció de fotos de la vida a l’Hospital de la Vall d’Hebron. «Fotògrafs» recull també la visió del Vietnam de Francesc Melción, amb una selecció de fotos que porten l’espectador de viatge des de Saigon al món rural. L’edició dedicada a Tomàs Abella oferirà el seu reportatge «Els fills del sol», sobre la realitat dels pobles indígenes Ohishwa i Aymara a Bolívia i el Perú.

Ordre d’emissió:

1. Sandra Balcells: «Cròniques balcàniques»
2. Joan Guerrero: «La nova Ciutat Vella»
3. Roser Vilallonga: «Oblidats a la plaça Catalunya»
4. Kim Manresa: «Àfrica quotidiana»
5. Anna Boyé: «Més enllà»
6. Gervasio Sánchez: «Los niños de la guerra»
7. Tomàs Abella: «Els fills del sol»
8. Mireia Comas: «Okupació»
9. Roser Vilallonga: «Del hambre y la palabra»
10. Tino Soriano: «Radiografia d’un hospital»
11. Jordi Bas: «La casa de l’aigua de coco»
12. Kim Manresa: «Dones maltractades»
13. Francesc Melción: «Vietnam»
14. Gervasio Sánchez: «Vidas minadas»
15. Joan Guerrero: «Llatinoamèrica al cor»

Un comentario en “Sèrie «Fotògrafs»

  1. Com a fotografa aficionada hem van interessar tots els reportages que es varen fer del fotògrafs.
    Penso que estaría bé tornar-ho a repetir fent una campanya important del tema ja que hi ha molta gent aficionada com jo que ens interessen aquestes temes.
    La hora de emisió podria ser cap les 22 hores: Els nens al llit, sopats i relaxats al sofà de casa.

    Atentament

    Anna

Los comentarios están cerrados.