Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
«Solitudes» de Leopoldo Pomés – Barcelona Photobloggers

«Solitudes» de Leopoldo Pomés

La Galeria dels Àngels presenta per primera vegada l’obra del fotògraf Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931) amb una selecció de fotografies reunides sota el títol de «Solitudes», tema recurrent en la seva trajectòria artística.

Amb la seva mirada, el fotògraf fabrica imatges de gran misteri, fugint de l’anècdota i de l’instant social i obvi. L’artista juga, entre la ficció i la realitat, creant històries que permeten una lectura universal i contemporània.

La majoria d’aquestes fotografies van ser preses entre els anys 50 i 70, període on Pomés defineix i consolida un llenguatge propi, en un moment que la fotografia batalla per reivindicar un lloc com a disciplina artística. La mostra incorpora algunes de les fotografies de la seva primera exposició, celebrada al 1955 en les Galeries Layetanas, imatges que van causar gran revolada entre la comunitat artística i intel·lectual barcelonina de l’època.

Artista autodidàctic, la seva mirada es forma al mateix temps que comparteix tertúlies i discussions amb Joan Brossa, Antoni Tàpies, Modest Cuixart i altres artistes, al marge de les escoles tradicionals de fotografia de l’època. Les imatges de Pomés parlen a través dels negres, el que va definir el crític Alexandre Cirici Pellicer com «el món negre de Pomés». Segons les seves paraules: «Si Tàpies posa matèria real en el seu sistema gràfic, ell expressa un sistema gràfic de la matèria real. D’aquí salta a la melanografia, la ciència de suscitar tragèdies en blanc i negre».

En les seves imatges, Pomés no es conforma amb transmetre un missatge, la seva recerca es centra en fer que cada fotografia tingui valor per si mateixa. L’ interessa crear tensió en cada imatge. Les fotografies incloses en la mostra són un reflex d’aquesta recerca constant, la mateixa que li duu avui a seguir fotografiant.

Data: Del 28 de novembre de 2006 al 20 de gener de 2007

Lloc: Galeria dels Àngels, C/ dels Àngels 16, 08001 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Solitudes» de Leopoldo Pomés

Los comentarios están cerrados.