Exposició «Fotògrafes pioneres a Catalunya»

L’exposició «Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d’un segle de fotografia», de l’Institut Català de les Dones, rescata l’obra de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya i exposa, per primera vegada, les fotografies inèdites de 12 dones, realitzades des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX.

Les fotografies exposades i la reconstrucció de les biografies de les autores permeten recuperar el treball de les dones que es van dedicar de forma sistemàtica a la fotografia abans de la coneguda generació contemporània de fotògrafes professionals catalanes, que es van iniciar en aquest camp els anys seixanta.

L’exposició, comissariada per la fotògrafa Colita i la historiadora Mary Nash, és un homenatge a aquestes dones que, com a transgressores, van superar les normes socials per obrir-se camí en el món de la fotografia, que aleshores era eminentment masculí. Entre les dotze fotògrafes catalanes protagonistes d’aquesta exposició hi ha Carme García de Ferrando, Joana Biarnés, Madroñita Andreu i Carme Gotarde Camps.

Data: Fins el 31 de desembre de 2006
Lloc: Institut Català de les Dones, Pl. Pere Coromines 1, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta