Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
13è Fòrum Fotogràfic Can Basté – Barcelona Photobloggers

13è Fòrum Fotogràfic Can Basté

El proper dimarts 25 de novembre obre les portes una nova edició del Fòrum Fotogràfic Can Basté, un punt de trobada entre novells creadors i professionals del món de la fotografia que aplega artistes, galeristes, comissaris, gestors, editors, entitats i col·lectius, entre d’altres.

Durant cinc dies, el centre cívic Can Basté es convertirà en una visita obligada per a fotògrafs de la ciutat i de la resta de l’estat. Amb exposicions, tallers, taules rodones, presentacions, projeccions i altres activitats relacionades amb la fotografia, el Fòrum espera superar els centenars de visitants de les darreres edicions. L’objectiu del certamen, que enguany arriba a la seva tretzena edició, és descobrir, reconèixer i promoure novells creadors que utilitzen la fotografia com a mitjà expressiu.

En aquesta edició, es presentarà una intervenció fotogràfica d’Adriana Nicosia a l’espai públic amb el fi de facilitar una petició a l’Ajuntament de Barcelona, promoguda pels comerciants i veïns del barri: que l’espai posterior a la masia de Can Basté passi a anomenar-se plaça d’Humberto Rivas. Considerant que la fotografia és un element vertebrador del barri per la feina feta per l’Espai Fotogràfic i els seus col·laboradors i tenint en compte la feina com a docent de reconegut prestigi d’Humberto Rivas, des del barri s’ha proposat a l’Ajuntament posar el seu nom a la plaça. La intervenció fotogràfica amb l’obra del fotògraf és una eina i una mostra perquè la voluntat dels veïns i de la família es visibilitzi. A més, la intervenció pretén rendir homenatge a la figura de Rivas com a fotògraf, home apassionat, amic i docent. Això es realitzarà mostrant retrats a la façana de Can Basté, un paisatge de gran format (constituït per trenta cubs per fer un mural) i fotografies de natures mortes a la futura plaça d’Humberto Rivas.

Durant els dies que duri el Fòrum es podran veure les exposicions “10 anys fent RUIDO” de RUIDO Photo, “Million dollar view“ de NAR Photos, “Fotomaton” d’Onofre Bachiller, “Journal Lia Gabashbili” de Roigllasera, “Els espais re-coneguts” d’Adriana Nicosia, Mónica Lou i Monia Braghini, “Fotocartografies del segon viatge al nord” de Ran-el Cabrera, “Pintor de batalles” de Javier Corso, “Milimpressions” de Xavier Martí Alavedra, “Tota una vida” de Cristina Raso, “Humberto Rivas, fotògraf del silenci”, “Desenterrant el silenci” de Sergi Bernal, “Els defensors” de Joan Alvado, “2014.09.XVB. Somnis d’estiu” de Xavier Basiana, “Finalistes 13è Fòrum”, “Obrajes” de Santi Palacios, “Si em mires, se’t quedo” de Dinoudinou, “Double Take” d’Alfonso de Castro, “Inventari sonor 2” de Guilhem Senges, “Pinhole Barcelona” de Xavi Bassols i “La Gran Guerra” d’AFC.

A més de les exposicions, els dies 26 i 27 de novembre es projectaran els treballs «Murders» d’Alfonso de Castro, «The umbrella revolution» de Xaume Olleros, «Shoot4Change» de Xavi Piera i Xisco Serra, «Rojava el naixement d’un estat» de Fabio Bucciarelli i Eduardo Matas, «Raval» de Consuelo Bautista, «Fotomaton, cessió voluntària d’identitat» d’Onofre Bachiller, «Col·lectiu Calle 35», «Territoris lliures» de David Salcedo i Mingo Venero, «10 anys fent Ruido» de RUIDO Photo, «El Tibet, l’exili» d’Ángel López Soto, «Des de l’illa quàntica» d’Eugeni Gay Marín, «The girls from Ipanema» de Núria López Torres, «Objectiu BCN», «MontPhoto», «Dolce Amaro» d’Emanuele Nutile, i «Calcio Storico» de David Airob, David Ramos i José Bautista.

Durant aquests mateixos dos dies Toni Coll Tort (Barcelona Visions), Mingo Venero (Territorios Libres), David Salcedo (Territorios Libres), Natasha Christia (RM), Consuelo Bautista, Miguel Ángel Casares (The Folio Club), Helena Velez Olabarria (Photographic Social Vision), Xavi Piera (Shoot4Change), Manu Mart (Calle 35), Jordi Beltri (Calle 35), Marcelo Caballero (Calle 35), Román Yñán (Standard Books), Núria López Torres (Gea Photowords), Alfons Rodríguez (Gea Photowords), Tania Castro (Festival Photon) i Alfonso de Castro (Universitat de Barcelona) realitzaran visionats de portfolis.

El 29 de novembre a les 18h es presentarà una projecció homenatge a Humberto Rivas que farà un recorregut de l’obra del fotògraf, des de la dècada dels setanta fins la seva mort, que va arribar el 2009. Una part essencial d’aquest esdeveniment serà la participació de Nelly Schnaith, filòsofa i amiga de l’autor, que en diferents ocasions ha teoritzat i comentat la seva obra, i de Lucía Rivas, filla del fotògraf i responsable de l’Arxiu Humberto Rivas. Totes dues perfilaran la figura de l’artista des de perspectives diferents que, al mateix temps, són molt properes.

A banda de tot això, del 25 al 29 de novembre Ran-el Cabrera muntarà un aquari fotogràfic amb articles d’ocasió, obra i llibres del món fotogràfic, el 26 de novembre a les 18 h hi haurà demostracions amb càmera minutera, el 29 de novembre a les 10 h se celebrarà un petit mercat de venda d’articles pinhole, el mateix dia a les 11 h Guilhem Senges impartirà un taller de fotografia antiga adreçat als joves, i a les 12 h el col·lectiu Dinoudinou impartirà un taller de fotografia antiga amb col·lodió humit. Per finalitzar, el 29 de novembre a les 20 h es lliuraran els premis del 13è Fòrum Fotogràfic.

Data: Del 25 al 29 de novembre de 2014
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta