Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«La llarga nit del poble sahrauí» de Sergi Bernal – Barcelona Photobloggers

«La llarga nit del poble sahrauí» de Sergi Bernal


El proper 27 de maig a les 19.30h s’inaugura al centre cívic Pati Llimona l’exposició «La llarga nit del poble sahrauí» de Sergi Bernal.

Les darreres setmanes hem conegut la determinació i l’exemple de lluita d’Aminetu Haidar a través d’una vaga de fam que no sols enfrontava una dona amb uns estats molt poderosos, sinó que ha servit perquè molts de nosaltres coneguem les reivindicacions de tot un poble, el sahrauí i la repressió i la violació sistemàtica dels drets humans que es donen al Sàhara Occidental, actualment ocupat il·legalment pel Regne de Marroc.

El que tampoc sabíem, segurament, és que l’Estat Espanyol és, encara avui, la potència administradora d’aquest territori. El va ocupar des de l’any 1885 fins el 1976. Si ens ho plantegem de manera realista, fa només 4 dies que el Sàhara Occidental era la 56 província espanyola… fins que la va vendre i va acceptar l’ocupació marroquina i mauritana, abandonant la població que administrava.

Aquesta mostra fotogràfica es desenvolupà l’any 2008 al Camp de Refugiats Sahrauís de Dajla, situat a Algèria. Una història, la dels Camps, que també va començar l’any 1976 i és, encara avui, una història de traïció i injustícia: llavors els sahrauís van haver de triar entre la sorra o la mort: van escollir la dignitat de la supervivència d’una causa, i això els va convertir en un poble abandonat al mig del desert que encara avui espera tornar a casa.

Data: Del 27 de maig al 19 de juny de 2010
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

2 comentarios en “«La llarga nit del poble sahrauí» de Sergi Bernal

  1. Grazzie mile per la difusió, el dijous dia de la inauguració hi haurà té sahrauí i música interpretada per dues cantants d’aquella terra.

    A més a més el dijous següent dia 4 de juny, és passarà el documental: RASD ¿justicia sin guerra?, documental dirigido por Josep Lluís Penadès (Desplazados), abrirá la séptima edición del Festival Internacional de Cine del Sahara, FISAHARA, el próximo jueves 27 de abril en el campamento de refugiados de Dajla.

    La cinta está protagonizada por Yahia Mulay, un joven saharaui residente en Barcelona, quien tras repasar los acontecimientos acaecidos en el Sahara Occidental, desde que este fue repartido por España a Marruecos y a Mauritania hasta la actualidad, coincide con la triste idea de otros muchos jóvenes saharauis: la única salida al conflicto es la guerra.

    No us ho perdreu, oi?

    salut!

Los comentarios están cerrados.