Exposició «Laberint de mirades»

L’exposició «Laberint de mirades. Un recorregut per la fotografia documental a Iberoamèrica» s’inaugura el proper dilluns 20 de juny al Museu Marítim de Barcelona, després d’una itinerancia de gairebé tres anys per 28 ciutats iberoamericanes. “Laberint de Mirades” és una exposició col·lectiva de fotografia que aborda les diverses realitats d’Iberoamèrica, a partir de tres eixos: la identitat i la frontera, els conflictes medioambientals o de memòria històrica, i l’eclosió dels Col·lectius fotogràfics. Patrocinada per Casa Amèrica Catalunya i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), la mostra que recull el treball de 76 artistes i 16 Col·lectius fotogràfics pretén donar “una dimensió global de l’estat actual de la fotografia documental a Iberoamèrica”, explica el seu comissari, Claudi Carreras.

La fotografia ha servit com a eina de denuncia en la lluita per la llibertat i la defensa dels drets humans en una regió sacsejada per diverses plagues. El complex entramat de cultures que composa el continent americà i les ferides obertes d’una història que es repeteix cíclicament fa que molts autors utilitzin la fotografia per investigar sobre la seva propia identitat i representar el que succeeix al seu voltant.

«Laberint de mirades» es divideix en tres exposicions amb les següents temàtiques: “Identitats i fronteres”, “Friccions y conflictes”, i “Col·lectius fotogràfics iberoamericans”. Han viatjat per 28 ciutats, la última de les quals Madrid, i ara finalitza el seu recorregut a Barcelona on hi romandrà, amb entrada lliure, fins el 28 d’agost.

Posteriorment a la inauguració, a la seu de Casa Amèrica Catalunya se celebraran dues taules rodones al voltant de la fotografia documental i la projecció de documentals.

Data: Del 20 de juny al 28 d’agost de 2011
Lloc: Museu Marítim de Barcelona, Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

4 comentarios en “Exposició «Laberint de mirades»

  1. Ayer visité la exposición y he de decir que el montaje y diseño de la exposición me pareció un poco estridente. Por otro lado, al ser tan extensa, encontré un poco de todo; cosas que me gustaron y otras que no…
    En cualquier caso se agradece este tipo de iniciativas.

Los comentarios están cerrados.