Els propers dies 23 i 24 de maig el CCCB acull els debats “Els llenguatges itinerants de la fotografia”, una trobada que planteja la qüestió del paper de la fotografia en la construcció de la memòria col·lectiva i l’arxiu. Les sessions s’emmarquen dins el projecte de recerca “Els llenguatges itinerants de la fotografia: imatges, mèdia i arxius en un context internacional”, impulsat per la Princeton University (Global Collaborative Research Fund) i la Universitat Pompeu Fabra (Grup de Recerca en Literatura Comparada de l’Institut Universitari de Cultura).
Els debats, coordinats per Antonio Monegal (Universitat Pompeu Fabra), Eduardo Cadava i Gabriela Nouzeilles (Princeton University), inclouen conferències, seminaris de recerca i diàlegs. Durant aquestes sessions es vol plantejar el paper de la representació, l’autoria i la recepció en la cultura i l’art contemporanis. En un moment en què està experimentant grans canvis per l’impacte de les noves tecnologies, la fotografia circula de manera creixent entre les humanitats, les arts i les ciències socials.
Per debatre aquest paper clau de la fotografia, es comptarà amb la presència de participants com Francesc Torres, artista visual; Joel Smith, conservador de fotografia; Joan Fontcuberta, artista, assagista i crític especialitzat en fotografia; Ariella Azoulay, directora del grup de recerca internacional Photo-Lexic i del Photo-Lab, en el Minerva Humanities Center de la Universitat de Tel Aviv; Manel Esclusa, fotògraf; Ricard Martínez i Natasha Christia, membres del projecte Arqueologia del Punt de Vista; Rafael Argullol, catedràtic d’Estètica i teoria de les arts a la Universitat Pompeu Fabra; Xavier Antich, professor titular de Estètica i Filosofia a la Universitat de Girona, director del Programa d’Estudis Independents del MACBA; Carles Guerra, director de La Virreina Centre de la Imatge, artista i crític; o Alfredo Jaar, artista visual, arquitecte i cineasta.